Magunkról

Az Elszánt Állatvédők Önkéntes Csapata olyan civil önkéntesekből áll, akik évek óta – és eredményesen – tevékenykednek az állatmentésben, állatvédelemben (mentések, jótékonysági rendezvények, örökbeadó napok szervezése, menhelysegítés fűződik hozzánk, hogy csak párat említsünk). 2010 decemberéig teljesen önkéntes és civil alapon, jogi háttér nélkül tettük mindezt, mindenféle külső anyagi támogatás nélkül. Ami azt jelentette, hogy anyagi és időbeli korlátainkhoz képest önerőből tettünk meg mindent az állatok mentésért, elhelyezéséért.

Csapatunk a Budapesti Budo és Mozgásművészeti Egyesület jóvoltából szakosztállyá alakulhatott az Elszánt Állatvédők Önkéntes Csapata és jó néhány önkéntes állatvédő magánszemély összefogásaként. Így a BBME jiu-jitsu (önvédelmi harcművészet) és ír sztepp szakosztálya mellett immáron 3. szakosztályként, teljes jogi háttérrel működhetünk.

2010 óta folyamatosan szervezünk örökbefogadó napokat, eleinte Óbudán, az utóbbi évben pedig itt, Nagykovácsiban.

Ezeken az örökbefogadó napokon a cicákat mind örökbeadási szerződéssel és utólag ellenőrzéssel adtuk örökbe.

2010 óta szinte megszámolni sem tudjuk, hány kutyát és cicát mentettünk! A legtöbbje olyan állapotban került hozzánk, hogy orvosi kezelésre is szorult. Mindegyik állatkát ivartalanítva, oltva és egészségesen adtuk örökbe, természetesen a gazdákkal való személyes megismerkedés és örökbeadási szerződés aláírása után. A sorsukat a mai napig követjük, tartjuk a kapcsolatot a befogadókkal.

Az eddig általunk gazdira talált állatok albuma metekinthető itt!