Eseménynapló


Közeledik az "adóbevallás szezon", ha nem tudod, hogy kinek segíts/ajánld fel az 1%-ot, mi Elszánt Állatvédők megköszönjük ha nekünk adod s azt is, ha lecseréled a borítóképet, vagy megosztod felhívásunkat!

Köszönjük! A Facebook-on is megtaláltok minket Elszánt Állatvédők néven.


Állatvédő órát tartottunk a Nagykovácsi óvodában


2016. október 5-én Nagykovácsiban, a Dózsa Gy. u-i Óvoda Katica csoportjába látogatott Ziegler Linó (Nagykovácsi Állatvédők) Gyűszű nevű terápiás vizslakutyájával, aki már alig várta a gyerekeket - és persze nagyon élvezte a sok simogató kezet. A kis katicák élvezettel simogatták - ahogy a képeken is látszik. Linó nem csak nálunk, de országszerte folytat állatvédő tevékenységet, és erről is mesélt 1-2 szót a gyerekeknek. A beszélgetés végén a gyerekek simogató "rohamot" indítottak Gyűszű ellen, aki hősiesen "pusziosztó" támadásba lendült! :) A gyerekek máskor is visszavárnak minket, ígérjük, jövünk!


Beszámoló a 2016. máj. 28-29-i örökbefogadó napról és vásárról

Kétnapos örökbefogadó napot és vásárt tartottunk. Az eredmény: 3 cica gazdis lett (két kicsi és Heppike), Cleó kutyusra is "ráharapott" az álomgazdi! Ezúton is köszönjük a látogatóknak mind a tárgyi, mind az anyagi segítséget! Képes beszámoló itt!Örökbefogadó nap és vásár az Elszánt Állatvédőknél, 2016.04.24.

Az Elszánt Állatvédők 2016. 04. 24-én cicás örökbefogadó napot és menhelysegítő vásárt tartottak. A rossz idő ellenére még a XVIII. kerületből, Kőbányáról, sőt Érdről is jöttek látogatók. Volt aki adományt is hozott, ezúton is köszönjük a minimenedék lakói és a hely gondnoka, Ezüstgrincs nevében!

A látogatók most 3 cicával találkozhattak, Pötyivel és Lukréciával, őket a héten szerdán vettük át az Állatvédőrségtől, mert egy család életében drasztikus változás állt be, s a cicák helyzete egyik napról a másikra bizonytalanná vált.
Albumuk itt!

A harmadik cica Bocika, akit szombaton hoztunk el Ősagárdról, mert a gazdi meghalt, s az ideiglenes befogadója nagyon szeretné, ha általunk mielőbb újra gazdisodhatna.
Albuma itt!

Mindhárom cica nagyon kedves, barátságos, emberhez szokott. Bárki, aki adományokkal segítené a tartásukat, illetve cica után érdeklődne (kölyökcicák a következő örökbefogadó napon lesznek, első oltásuk után adhatók örökbe!) hívja a 06/30/9215-290 számon Linó Ziegler?-t. A gazdira váró cicáinkat itt a honlapon is láthatják az Örökbefogadás menü pontban. Az esemény beszámolója Facebook oldalunkon itt!

Azr />

Állatvédős óra, 2016. márc. 16.

2016. március 16-án délelőtt 10 órakor Nagykovácsiban, a Kaszáló utcai óvodában tartott állatvédő órát az Elszánt Állatvédők Önkéntes Csapata az ovisoknak. A gyerekekkel beszélgettünk arról, hogy az állatok is ugyanúgy éreznek mint a gyerekek, ha éhesek, nekik is enni kell adni, ha fáznak, meleg helyet kell nekik biztosítani, ők is szeretnek játszani, és szeretik, ha simogatják őket! A gyerekek óriási örömmel és érdeklődéssel fogadták Gyűszű vizslát, aki egy cseppet sem rettent meg a közel 60 gyermektől, sőt! Kitágult szemmel és szuszogva igyekezett mindegyiküket végigcsókolni! Beszélgettünk a gyerekekkel a Húsvétról, a nyuszikról. Megbeszéltünk, hogy a nyuszi nem lakásba való, hanem a kertbe, szabad tartásba! Húsvétra úgyis sokkal jobb csokit kapni meg plüssnyuszit!!!! Vetítés is volt, az állatvédő szakosztály mentett állatkáit mutattuk be a gyerekeknek, akik egy-egy kép láttán rengeteg kérdést tettek fel nekünk, alig győztünk rá válaszolni. Öröm volt látni, hogy a gyerekek mennyire fogékonyak voltak. Mert az egyik legfontosabb, hogy gyerekkorban elkezdődjön az állatok szeretetére, tiszteletére való nevelés! Ami a sok célkitűzése között a szakosztálynak ez az egyik legfontosabbnak tartott feladata!
2016. február 20., Állatvédelmi tüntetés

Több mint 90 állatvédő szervezet felhívására nagy szabású állatvédelmi tüntetés szerveződött 2016. febr. 20-ra. Természetesen az Elszánt Állatvédők sem maradhattak távol! Az eseményen 7-8 ezer ember vett részt és petíciót nyújtottak át az állatvédelmi szervezetek vezetői a kormány illetékes szaktárcájának! Követeljük az állatvédelmi törvény betartását, az állatkínzás szigorúbb büntetését!
Az esemény albumja a Facebook-on!

Videó az eseményről, 1.47-nél mi is megszólalunk!
Egy rövid mérleg 2015.-ről:
2014-es mentés volt, de 2015. január elején adtuk örökbe Ayla kutyust, akit még 2014 májusában mentettünk rühösen, demodexesen a Kiskapudi menhelyről (Ózdi Herosz, Fazekas Ildikó).
2015-ben utána csak macskamentéseink voltak, összesen 37, ebből a minimenedék vendégszeretét élvezte 23 cica (illetve közülük kettő még mindig itt van: Ezüstgrincs és Lapátka). Ideiglenesben van tavaszig Csipi és Luca a Minimenedékben, őket gazdájuk magához tudja majd akkor venni, ha kész a házuk.
A mentett cicák közül összesen 35 gazdásodott!
Minden állatkát elő- és utócsekkolással, örökbeadási szerződés aláírásával adtunk örökbe.
Ezenfelül Cicasimogató napot tartottunk 2015. szept. 19-én a minimenhelyünkön! Aznap 5 cica gazdisodott: Boci, Berkenye és a Szotyi Brigádból 3-an.
Menhelysegítő vásárt és cicasimogató napot tartottunk 2015. okt. 23-24-én. Két cicánk gazdisodott aznap, Simba és Bogumil.

Cicasimogató nap, 2015. október 23-24.

Az Elszánt Állatvédők 2015. október 23-án és 24-én cicasimogató napot és minimenedék segítő vásárt tartottak. Nagyon sok érdeklődő jött, akik adományt is hoztak cicaeledel formájában, illetve vásárlásukkal támogatták a mentett cicáink orvosi ellátását. A rendezvény képes beszámolója a Facebook-on


EMILKE LÁTOGATÁSA AZ OVIBAN.

2015. október 5-én, az Állatok Világnapja alkalmából az Elszánt Állatvédők nevében Linó Ziegler és Emilke cica (3 hónapos kis mentvényünk, aki azóta már gazdis) meglátogatta a Nagykovácsiban lévő Kispatak óvoda Katica csoportját. A gyerekek kitörő örömmel fogadták őket és egy kellemes órát tölthettek el együtt. Amíg Linó elbeszélgetett a gyerekekkel a felelős állattartásról, addig Emilke kipróbálta a gyerekek játszóvárát, játékait. Cseppet sem visszafogott lényével percek alatt népszerű lett a gyerekek körében. A gyerekek búcsúzáskor átadták az Elszánt Állatvédőknek meglepetés adományaikat.
Képes beszámoló itt!

Cicasimogató nap, 2015. szeptember 19.

2015. szeptember 19-én az Elszánt Állatvédők csapata Cicasimogató napot tartott minimenhelyén. Nagyon sokan jöttek megnézni a mentett cicákat, sok adományt is kaptunk, amit ezúton is köszönünk! 5 cica gazdisodott aznap: Berkenye, Boci és a Szotyi brigádból (előző nap estek be hozzánk) már 3-an gazdisok!


Víz Világnapja az Elszánt Állatvédőknél

2015. március 21-én a Víz Világnapja alkalmából Nagykovácsi Önkormányzata meghirdette az Ördögárok Patak kitakarítását. A rendezvényen az Elszánt Állatvédők nagykovácsi szekciója is részt vett (Ambrózy Linó, Hajtó Kornélia, Illés Fanni), karöltve a nagykovácsi természetvédőkkel és a lakosság aktív tagjaival!
A fényképek megtekinthetők ide kattintva

ÁLLATVÉDELMI NAPOT TARTOTTUNK NAGYKOVÁCSIBAN!

2014. október 3-án az Állatok Világnapja alkalmából a BBME Természet- és Állatvédelmi Szakosztályának (Elszánt Állatvédők) tagja, a nagykovácsi szekció vezetője, Ambrózy Linó állatvédelmi órát tartott a Nagykovácsi Általános Iskola 2/B osztályának meghívására. Vele tartott Döncike cica is, akit a szakosztály 2012. októberében mentett az Illatos úti gyepmesteri telepről, s akit a szakosztály vezetője, Ambrózy Eli örökbefogadott. A gyerekekkel elbeszélgettünk a felelős állattartásról, az állatvédelmi törvényről, az ivartalanítás, oltás fontosságáról. Döncike kedvességével, béketűrésével, hihetetlen bájával minden gyereket és a szülőket is levette a lábáról! Igazi terápiás cica. Még a kis hasát is lehetett simogatni! A gyerekek kis adományokkal (cicakaja) kedveskedtek, s megígérték, hogy továbbra is védeni, óvni fogják a környezetükben élő állatokat, adományaikkal segíteni a szakosztályunk munkáját.
A fényképek megtekinthetők ide kattintva

Kutyamészárlások elleni tüntetés,
2014. június 21.

Az Elszánt Állatvédők is részt vettek a Kutyamészárlások elleni tüntetésen 2014. június 21-én a Hősök terén. A rendezvény egy nagyon hatásos Flasmobbal indult, majd a beszédek után a menet elindult a Városligeten át, vissza a Hősök terére. A végén gyertyagyújtás volt a megölt, megkínzott állatok emlékére.
Az esemény albumja a Facebook-on

Ózdi menhelylátogatás,
2014. június 1.

2014. június 1-jén az Elszánt Állatvédők az ózdi menhelyen jártak. Vittünk egy csomó adományt, segítettünk a kutyákat végigfürdetni parazitamentesítővel, és 3 kutyust elhoztunk ideiglenes gazdához.
Az esemény albumja a Facebook-on:
Aki szeretne közülük befogadni, innen is válogathat

Ismét vonultunk az Állatok Jogaiért

2014. május 31-én ismét vonultak az Elszánt Állatvédők aktivistái az állatok jogaiért.
Az esemény albumja a Facebook-on:

Demonstrálás az állatos cirkusz ellen,
2014. március 15.

Demonstrálás az állatos cirkusz ellen! Ne támogass olyan cirkuszt, ahol állatokat használnak, mert kínzással idomítják, majd szűk ketrecekben utaztatják őket! Az Elszánt Állatvédők támogatják az ilyen tüntetéseket!
Az esemény albumja a Facebook-on:

Tüntettünk az állatos cirkuszok ellen,
2014. jan. 11.

2014. jan. 11-én az Elszánt Állatvédők is részt vettek az önkéntes állatvédők által szervezett tüntetésen, amely a Fővárosi Nagycirkusz előtt volt. Mi állatvédők nem a cirkuszok, hanem a cirkuszokban az állatok használata (egész pontosan kínzással, veréssel való idomítása, otthonuktól elszakítása) ellen tiltakoztunk. Minden tiszteletünk azoké a cirkuszok, ahol az artisták, bohócok stb. a saját tehetségüket, művészetüket mutatják meg. Mert vannak ilyen cirkuszok: Cirque de Soleil, Circus Hassani, Baobal, The Flying Fly Fruit Circus, Circus Finelli, Avator Theatre, Imperial Circus stb.
Az esemény albumja a Facebook-on
Felvételek, melyeket a cirkuszok soha nem mernének bemutatni!

2013. okt. 13-án az Elszánt Állatvédők néhány tagja a paksi menhely kutyáinak oltásában és chippezésében vett részt. Az oltóanyagokat és a chippeket az Állatorvosok az Állatvédelemért Alapítvány (kuratóriumi elnöke Dr. Markus Gabriella) biztosította.

Képes beszámoló itt!


Felhívás - a paksi kutyák segítséget kérnek!
Részletek itt megtekinthetők!


2013. február 17-én a Békásmegyeri Művelődési Házban a Macskák Világnapja alkalmából cicás rendezvényt tartottak, ahol az Elszánt Állatvédők is képviseltették magukat.
Képes beszámoló itt!


Örökbefogadó napot tartottunk 2012. szeptember 29.-én!

Képes beszémoló megtekinthető ide kattintva!


a 2012. május 19-én Óbudán megtartott örökbefogadó nap képes beszámolója!


A nov. 27-i, Váci úti Alpha-Zoo beli cicás örökbefogadó napunk képes beszámolója!


Elszánt Állatvédők október 22-i cicás örökbefogadó napjának beszámolója!


Örökbefogadó nap


Örökbefogadó napot tartottunk 2011. szeptember 24.-én!

Beszámolókat az alábbi linkeken nézheted meg!

képes beszámoló 1.
még több kép itt!
videó beszámoló
Jó szórakozást kívánunk!